Veelgestelde vragen

Algemeen

Het is geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Om het veilig te houden kies ik er voor om niet met mensen te werken die zonder aanvullende behandeling te maken hebben met een verslaving, agressie,  ernstige persoonlijkheidsstoornissen of sterk onder invloed zijn van medicatie.

Het is mogelijk bij een aantal zorgverzekeraars vanuit de aanvullende zorgverzekering een deel vergoed te krijgen.

In sommige gevallen zijn werkgevers bereid om de sessies te vergoeden.

Vanuit de reintegratie is het ook soms mogelijk om vanuit de eigen gemeente of UWV een vergoeding te krijgen.

Hoeveel sessies iemand nodig heeft is heel persoonlijk en hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen merken de meeste mensen al na 5 à 10 sessies een positieve verandering, alsof er iets in gang is gezet. Het blijft een proces dat geduld vergt, omdat ieder op zijn eigen tempo herstelt. Hoeveel sessies jij nodig hebt is ook iets wat we samen kunnen bespreken. Sommige mensen gebruiken yogatherapie als revalidatie of opstapje om na verloop van tijd verder te kunnen met hetgeen dat ze voorheen zo graag deden.  En anderen gebruiken het als een vast onderdeel van hun leefstijl, een vorm van persoonlijke ontwikkeling en een manier om goed voor zichzelf te zorgen.

Indien er tijdens de intake zorgelijke signalen zouden zijn, kan ik adviseren om eerst naar de huisarts of specialist te gaan voor extra tests, zodat de yogatherapie op een verantwoorde manier plaats kan vinden.

Ik heb zelf een netwerk van verschillende therapeuten waar ik mee samenwerk en waar ik je eventueel naar kan doorverwijzen, mocht je daar geïnteresseerd in zijn.

Ik ben MSc. Basis Orthopedagoog. Ik ben gespecialiseerd in werken met zowel kinderen die ontwikkelingsmoeilijkheden, leer- en gedragsproblemen hebben als kinderen die op hoog niveau presteren. Ik werk parttime als leerling zorgcoördinator voor de vooropleiding van de Nationale Balletacademie in Amsterdam.

Gediplomeerd Trauma Center Trauma-Sensitive Yoga Facilitator. Geregistreerd bij het Center for Trauma and Embodiment, Justice Resource Institute (JRI). Het TCTSY-programma is geregistreerd bij het American National Register of Evidence-based Programs and Practices (NREPP) dat gepubliceerd wordt door SAMHSA (American Substance Abuse and Mental Health Services Administration).

Yogatherapeut i.o.* aan The Yoga Therapy Institute (Geaccrediteerd door de International Association of Yoga Therapists), gespecialiseerd in het werken met jeugd en volwassenen die verschillende gezondheidsklachten hebben: cardiovasculaire problemen, ademhalingsproblemen, spijsverteringsproblemen, auto-immuunziekten, musculaire en gewrichtsproblemen, angsten, burn-out, omgaan met verlies, depressie en kanker. Ik geef les aan The Yoga Therapy Institute over “Yoga Therapy for teenagers and family dynamics” .

*Omdat ik momenteel nog niet afgestudeerd ben, bied ik yogatherapie voor een gereduceerd tarief aan.

Yogatherapie is niet geschikt voor grote groepen.

Trauma-Sensitive Yoga kan zowel individueel als in een klein groepje gevolgd worden. Meestal bestaat een groep uit maximaal 8 mensen. Meer informatie over de mogelijkheden volgt nog.

Trauma-Sensitive Yoga is een complementaire therapie en biedt geen vervanging voor andere therapieën zoals bijvoorbeeld psycho-therapie.

Het is mogelijk om de sessies in mijn praktijk of online te volgen.

Het is mogelijk om 24 uur voor de gemaakte afspraak kosteloos te annuleren. Voor het annuleren na minder dan 24 uur wordt 20,- reserveringskosten in rekening gebracht.

Voor professionals & organisaties

Jazeker. Alle workshops en trainingen die ik bied worden altijd op maat gemaakt en aan de doelgroep/deelnemers aangepast.

Door goede samenwerkingen kunnen we samen meer mensen helpen. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en samenwerkingen. Neem gerust contact met mij op.

Supervisie en intervisie volgen is een continu onderdeel van mijn praktijk. Het is een manier waarop ik de kwaliteit voor mijn cliënten hoog houd en een manier om goed voor mijzelf te zorgen op professioneel gebied. Om mijn licenties als Trauma-Sensitive Yoga facilitator en yogatherapeut te kunnen behouden is dat tevens ook een vereiste.

Indien gewenst is het mogelijk om workshops of trainingen op maat te maken en online te organiseren.

Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op. Ik leg je graag uit wat ik voor je kan betekenen!

GET IN TOUCH

Klantervaringen

Leerkracht PO, na deelname introductieworkshop,

“Ik wist niet dat het mogelijk was om met mijn hele klas samen yoga te doen. Iedereen deed mee, in alle rust. Zelfs ik kon mijn ogen gesloten houden en ontspannen. Het verrassende was dat na de les sommige leerlingen spontaan dingen over zichzelf wilden delen met de klas. Ik ben van plan om vaker yogaoefeningen met de klas te doen en keuzemomenten aan te bieden.”

Deelnemer aan TCTSY studie, gefinancierd door de Amerikaanse National Institutes of Health,

“Met yoga herwon ik mijn lichaam. Wat een geschenk is omdat ik mijn lichaam zo haatte. Omdat ik zo jong was herwon ik het niet, maar eiste ik het op. Het was een lang proces om mijzelf niet langer meer te zien als een omhulsel… Ik denk dat yoga geholpen heeft om mijzelf te definiëren. Gewoon in mijn eigen huid leven is al een grote stap vooruit.”

Cliënt na 6 sessies,

“Door ziekte is het voor mij niet meer mogelijk te sporten zoals ik voorheen gewend was. Hilda heeft mij geholpen om op een veilige manier te leren wat goed is voor mijn lichaam,  grenzen te accepteren en rust te vinden. Ik hoef mijzelf niet uit te putten om mij beter te voelen in mijn lijf.”