Jeugd & Gezin

Trauma-Sensitive Yoga Amstelland verwelkomt kinderen vanaf 10 jaar en ouder.
_22A9281
_91A9452
Trauma-Sensitive Yoga

Trauma-Sensitive Yoga kan heel waardevol zijn voor kinderen en jongeren die door een moeilijke tijd gaan of juist ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt en daar last van ondervinden.

Mijn orthopedagogische achtergrond en jarenlange ervaring met het werken met jongeren stellen mij in staat om Trauma-Sensitive Yoga op een gepaste manier toe te passen bij kinderen/jongeren die ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt.

De individuele sessies duren maximaal 45 min en kunnen deels ook samen met het gezin of een ander belangrijk persoon van de deelnemer gedaan worden.

_22A9392
_22A9250
Yogatherapie voor jeugd & gezin

De yogatherapie verloopt afhankelijk van de leeftijd iets anders dan bij volwassenen.

  • Afhankelijk van de leeftijd wordt de intake deels met de ouders en deels zonder de ouders afgenomen.
  • Afhankelijk van wat er speelt kunnen we met elkaar afspreken dat de yogatherapiesessies deels als gezin en deels individueel ingevuld worden.
  • Het is ook mogelijk om yogatherapie met bijvoorbeeld een vriend/vriendin, oma/opa te volgen indien dat de jongere kan ondersteunen.
  • De sessies duren 30 minuten tot een uur. Een reguliere yogatherapie-sessie duurt max.1,5 uur.
  • Ouders worden op de hoogte gehouden van de voortgang, rekening houdend met de geheimhoudingsplicht.

Voor uitgebreide informatie over Trauma-Sensitive Yoga en Yogatherapie, kijk hieronder.

_22A9384
Trauma-Sensitive Yoga

Een bewezen behandeling voor PTSS, complexe en ontwikkelingstrauma. Met bewuste aandacht en milde bewegingen, stapsgewijs, aanwezig durven zijn in het nu. Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

_91A9333
Yogatherapie

Moderne wetenschap en yoga samen toegepast op een holistische en gegronde manier. De tijd nemen voor jezelf, voor bewuste beoefening, ter ondersteuning van je algehele welzijn, gezondheid en persoonlijke groei.

tsya-aanbod-training-educatie-00001
Educatie & Training

Wat zijn de voordelen van een traumasensitieve werksfeer? En hoe kunnen jouw collega’s of cliënten profiteren van Trauma-Sensitive Yoga?

tsya-aanbod-school-00002
Zelfzorg Yoga Scholenproject

Scholen duurzaam ondersteunen bij het traumasensitiever maken van het leerklimaat en leerlingen zelfzorgtechnieken aanleren.