Jeugd & Gezin-oud

Trauma-Sensitive Yoga Amstelland verwelkomt kinderen vanaf 10 jaar en ouder.

Trauma-Sensitive Yoga

Trauma-Sensitive Yoga kan heel waardevol zijn voor kinderen en jongeren die door een moeilijke tijd gaan of juist ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt en daar last van ondervinden.

Mijn orthopedagogische achtergrond en jarenlange ervaring met het werken met jongeren stellen mij in staat om Trauma-Sensitive Yoga op een gepaste manier toe te passen bij kinderen/jongeren die ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt.

De individuele sessies duren maximaal 45 min en kunnen deels ook samen met het gezin of een ander belangrijk persoon van de deelnemer gedaan worden.

Yogatherapie voor jeugd & gezin

De yogatherapie verloopt afhankelijk van de leeftijd iets anders dan bij volwassenen.

  • Afhankelijk van de leeftijd wordt de intake deels met de ouders en deels zonder de ouders afgenomen.
  • Afhankelijk van wat er speelt kunnen we met elkaar afspreken dat de yogatherapiesessies deels als gezin en deels individueel ingevuld worden.
  • Het is ook mogelijk om yogatherapie met bijvoorbeeld een vriend/vriendin, oma/opa te volgen indien dat de jongere kan ondersteunen.
  • De sessies duren 30 minuten tot een uur. Een reguliere yogatherapie-sessie duurt max.1,5 uur.
  • Ouders worden op de hoogte gehouden van de voortgang, rekening houdend met de geheimhoudingsplicht.

Voor uitgebreide informatie over Trauma-Sensitive Yoga en Yogatherapie, kijk hieronder.

_22A9384
Trauma-Sensitive Yoga

Een bewezen behandeling voor PTSS, complexe en ontwikkelingstrauma. Met bewuste aandacht en milde bewegingen, stapsgewijs, aanwezig durven zijn in het nu. Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

_91A9390_aangepast
Yogatherapie

Moderne wetenschap en yoga samen toegepast op een holistische en gegronde manier. De tijd nemen voor jezelf, voor bewuste beoefening, ter ondersteuning van je algehele welzijn, gezondheid en persoonlijke groei.

_91A9333
Yogatherapie voor tieners

Yogatherapie kan waardevol zijn voor jongeren die door een moeilijke tijd gaan of ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt en daar last van ondervinden. Erover praten kan helpen, maar in beweging komen ook! Wat spreekt jou aan?

_91A9531
Educatie & Samenwerking

Door kennisoverdracht en samenwerking komen we verder en kunnen we meer mensen helpen. Scholen en instellingen traumasensitiever maken. Dat kunnen we samen.