Hilda

_91A9234

Over mijzelf

Hallo, mijn naam is Hilda Kandil-Balog, ik ben orthopedagoog, Trauma Center Trauma-Sensitive Yoga facilitator en yogatherapeut.

Het lichaam, de geest en gezondheid zijn altijd een centraal onderdeel van mijn leven geweest: als balletdanseres, als orthopedagoog, yogadocent en nu ook als therapeut. Een zoektocht hoe de juiste balans te vinden tussen mijn lichaam en geest, hoe ze als gelijkwaardig te zien en beide met evenveel zorg te behandelen.

Ik heb jarenlang met leerlingen en docenten in het onderwijs gewerkt waar ik ontdekte dat praten over moeilijke dingen niet voor iedereen werkt of simpelweg niet altijd mogelijk is. Daarnaast merkte ik op dat bij de meeste leerlingen die ik begeleidde iets traumatisch of op zijn minst ingrijpends aan de basis van hun leer -en gedragsproblemen vooraf was gegaan. Dit heeft mij geïnspireerd en gemotiveerd om zo veel mogelijk te leren over yogatherapie en traumaherstel door middel van beweging.

We kunnen pas helen en groeien als persoon als we ons veilig voelen in onszelf (lichaam en geest) en goed voor onszelf leren zorgen. Dit is een proces en vergt tijd.

Er zijn altijd mogelijkheden, hoe klein dan ook, om de kwaliteit van leven te verbeteren. Ik kan samen met jouw onderzoeken wat dat voor jou betekent, vooral wanneer je het zelf even niet meer weet. Je kunt mij als een steuntje in de rug zien, totdat je het helemaal zelf weer aankunt.

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Voor mij is dat yogatherapie en Trauma-Sensitive Yoga. Wellicht past het ook goed bij jou of ken je iemand die het goed zou kunnen gebruiken.

Je bent altijd welkom om te overleggen.

Klantervaringen

Leerkracht PO, na deelname introductieworkshop,

“Ik wist niet dat het mogelijk was om met mijn hele klas samen yoga te doen. Iedereen deed mee, in alle rust. Zelfs ik kon mijn ogen gesloten houden en ontspannen. Het verrassende was dat na de les sommige leerlingen spontaan dingen over zichzelf wilden delen met de klas. Ik ben van plan om vaker yogaoefeningen met de klas te doen en keuzemomenten aan te bieden.”

Deelnemer aan TCTSY studie, gefinancierd door de Amerikaanse National Institutes of Health,

“Met yoga herwon ik mijn lichaam. Wat een geschenk is omdat ik mijn lichaam zo haatte. Omdat ik zo jong was herwon ik het niet, maar eiste ik het op. Het was een lang proces om mijzelf niet langer meer te zien als een omhulsel… Ik denk dat yoga geholpen heeft om mijzelf te definiëren. Gewoon in mijn eigen huid leven is al een grote stap vooruit.”

Cliënt na 6 sessies,

“Door ziekte is het voor mij niet meer mogelijk te sporten zoals ik voorheen gewend was. Hilda heeft mij geholpen om op een veilige manier te leren wat goed is voor mijn lichaam,  grenzen te accepteren en rust te vinden. Ik hoef mijzelf niet uit te putten om mij beter te voelen in mijn lijf.”

Mijn missie

Ieder mens heeft iets moois aan deze wereld te bieden, zonder uitzonderingen. Mijn missie is jongeren en volwassenen te ondersteunen die om welke reden dan ook vastgelopen zijn, het contact met hun lijf kwijt zijn geraakt en dat contact wensen te herstellen. Zoals Thich Nhat Hanh ooit zei: "Er zijn meer mogelijkheden in ieder moment dan we ons realiseren." Wij kunnen samen die mogelijkheden ontdekken, op weg naar herstel.

“Een betere wereld begint met een vriendelijke relatie met jezelf.”

-  Hilda Kandil-Balog, Oprichtster Praktijk Trauma-Sensitive Yoga Amstelland

Hilda Kandil-Balog

Kennismaken? Neem gerust contact met mij op!

_22A9384
Trauma-Sensitive Yoga

Een bewezen behandeling voor PTSS, complexe en ontwikkelingstrauma. Met bewuste aandacht en milde bewegingen, stapsgewijs, aanwezig durven zijn in het nu. Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

_91A9390_aangepast
Yogatherapie

Moderne wetenschap en yoga samen toegepast op een holistische en gegronde manier. De tijd nemen voor jezelf, voor bewuste beoefening, ter ondersteuning van je algehele welzijn, gezondheid en persoonlijke groei.

_91A9333
Yogatherapie voor tieners

Yogatherapie kan waardevol zijn voor jongeren die door een moeilijke tijd gaan of ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt en daar last van ondervinden. Erover praten kan helpen, maar in beweging komen ook! Wat spreekt jou aan?

_91A9531
Educatie & Samenwerking

Door kennisoverdracht en samenwerking komen we verder en kunnen we meer mensen helpen. Scholen en instellingen traumasensitiever maken. Dat kunnen we samen.