Educatie & Training

Educatie en Trainingen in groepsverband

Ben je geïnteresseerd in wat Trauma-Sensitive Yoga voor jouw organisatie zou kunnen betekenen? En zou je willen weten hoe je een traumasensitieve werksfeer creëert?

Of zou je graag Trauma-Sensitive Yoga binnen jouw instelling willen aanbieden?

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

TCTSY-introductieworkshop (1,5 uur)

In deze workshop krijgt de organisatie een introductie over hoe TCTSY is ontstaan en wat de kernconcepten en toepassingen van TCTSY zijn. Het is bedoeld om het team uitleg te geven over wat de Trauma-Sensitive Yoga lessen inhouden en wat deze kunnen betekenen voor hun cliënten.

De workshop wordt verzorgd door: Hilda Kandil-Balog, TCTSY-facilitator.

 

TCTSY-training (20 uur)

In deze basistraining van 20 uur maken deelnemers uitgebreid kennis met de kernconcepten en toepassingen van TCTSY. Het is bedoeld als inspiratie voor deelnemers om hun werk meer trauma-kundig te maken.

Trauma Center Trauma-Sensitive Yoga (TCTSY) werd ontwikkeld in 2003 en sindsdien heeft het programma de interventie uitgevoerd bij naar schatting 25.000 cliënten in meer dan 150 plaatsen in de VS en verder nog 20 landen wereldwijd.

De basistraining wordt gegeven door: Esther van der Sande, trainer en mentor in Nederland, België en Luxemburg en Hilda Kandil-Balog, TSTSY- facilitator. Beiden worden erkend door het het Justice Research Institute in Boston.

Aan het eind van deze training hebben de deelnemers:

  • kennis van de meest recente traumatheorie en neurofysiologie;
  • kennis van de theoretische onderbouwing en methodologie van het TCTSY-model;
  • inzicht in de onderzoeksbasis en empirische basis van TCTSY;
  • inzicht in de toepassing van TCTSY-principes in de praktijk;
  • een ‘afrondingsbrief’ ontvangen na het volgen van de training.

Erkenning

Erkend door het Center for Trauma and Embodiment at The Justice Resource Institute, Brookline, Massachusetts.

Deze basistraining van 20 uur geeft tevens toegang tot het certificeringsprogramma in TCTSY van het Center for Trauma and Embodiment at Justice Research Institute (JRI) Boston.

Deze training is uitsluitend bedoeld voor professionele ontwikkeling. Praten over trauma, zelfs in de context van een professionele training, kan triggering zijn.

Dit event wordt in het Nederlands gefaciliteerd.

 

Trauma-Sensitive Yoga voor instellingen

Het is mogelijk om binnen bepaalde zorginstellingen het Trauma Center Trauma-Sensitive Yoga protocol toe te passen. Zowel individuele lessen als kleine groepslessen zijn mogelijk.

Neem gerust contact op om te bekijken of ik iets voor jouw instelling kan betekenen.

_22A9384
Trauma-Sensitive Yoga

Een bewezen behandeling voor PTSS, complexe en ontwikkelingstrauma. Met bewuste aandacht en milde bewegingen, stapsgewijs, aanwezig durven zijn in het nu. Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

_91A9333
Yogatherapie

Moderne wetenschap en yoga samen toegepast op een holistische en gegronde manier. De tijd nemen voor jezelf, voor bewuste beoefening, ter ondersteuning van je algehele welzijn, gezondheid en persoonlijke groei.

tsya-aanbod-training-educatie-00001
Educatie & Training

Wat zijn de voordelen van een traumasensitieve werksfeer? En hoe kunnen jouw collega’s of cliënten profiteren van Trauma-Sensitive Yoga?

tsya-aanbod-school-00002
Zelfzorg Yoga Scholenproject

Scholen duurzaam ondersteunen bij het traumasensitiever maken van het leerklimaat en leerlingen zelfzorgtechnieken aanleren.